Relatietherapie hoe werkt het

Mijn ervaring is dat je in een uur, met binnenkomst, opstarten en afronden, beperkt tijd hebt om in alle rust en tijd te werken aan wat er speelt. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar bijeenkomsten van twee uur. Dat is intensief, maar je kunt dan ook wat doen.

Ik werk flexibel. Als twee uur te lang is, dan stoppen we eerder. We kijken per keer wat jullie als vervolg willen: een volgend gesprek? Zo ja, over hoeveel tijd. Als het erg spannend is in je relatie is het meestal verstandig om korte tijd tussen bijeenkomsten te nemen, als het allemaal wat beter loopt, kan het over langere tijd. Je kunt altijd tussendoor bijstellen.

Ik werk niet volgens een vast protocol, ik speel in op wat er op het moment speelt. Dat is immers wat je bezig houdt. En meestal is dat ook precies waar het om moet gaan. In de bijeenkomst ligt als het ware jullie relatie op tafel en kijken we in welke patronen jullie zijn vastgelopen, wat voor je belangrijk is en oefenen we hoe je daar met elkaar een weg in kunt vinden.

Tarief

Een uur therapie kost 87 euro. In relatietherapie werk ik bij voorkeur met sessies van 2 uur. In overleg kan het natuurlijk korter. Als we eerder stoppen rond ik dat af per half uur.

De therapie wordt door de verzekering niet vergoed. Voor vergoeding moet een therapeut geregistreerd zijn bij één van de landelijke organisaties. Ik ben niet geregistreerd als therapeut. De eisen in tijd en kosten zijn voor mij als part-timer niet zinvol.

Wanneer u op een minimum inkomen zit kunnen we overleggen over wat mogelijk is.

Er is zeer beperkte mogelijkheid op de avond. Het avondtarief is 107 euro per uur..

Wilt u meer informatie? Bel of mail gerust!